Noramarken

Idag har jag haft en riktigt bra dag på marknaden, shoppat loss som tusan! Men det är inga fel. Noramarknaden kan bjuda på mycket smått och gott om man håller ögonen öppna för min del blev det bland annat en tröja, ett par väskor, nagellack och en plånbok, lovely!

Nu ska jag kolla upp planerna inför kvällen!
Jag kan meddela alla er som inte har nåt att göra för kvällen att Pearl Harbor (ni vet den som jag rekommenderade förra veckan) går på fyran, finns ingen bättre film, så kolla på den om ni inte har några planer, ni kommer inte bli besvikna.


Bye!

Noramarken

Nu i helgen är det marken i vår lilla stad och jag måste säga att det inte är vad det en gång var. För nåt år sen var det verkligen roligt, en av dom bästa helgerna på året skulle jag säga men vi har växt upp och tur är väl det. Detta gäller förstås bara kvällarna! (mycket viktigt) Dagarna tycker jag fortfarande är hur mysiga som helst, gå runt och kolla i stånden, äta munkar, majs och marknadsgodis, det kommer jag aldrig växa ifrån. Men kvällarna med den "yngre" generationens festande det kan jag sätta på utelistan. Dessutom höll vår generation upp dansgolvet mycket bättre än vad den nutida gör, inget drag alls där nere..

Nej fy vad gammal jag låter, men jag får ju faktiskt vistas på krogen så sug på den ni!

Godnatt
Marty

Foton

När vädret tillåter så är det lika bra att ta tillfället i akt och gå ut och fota.



 










Godnatt

Nu är det dags för sängen för min del. Första dagen på terminens praktik imorgon men definitivt inte första dagen på ica.

Måste tillägna dagen i ära att önska sofia en trevlig resa, hon åker nämligen till Turkiet idag och självklart skriva några rader om sara som just nu är i Afrika och ska vara där i 4 månader för att plugga! Lycka till och akta dig för lejonen gumman.

Godnatt!




Låttips

Ett tips av en kanon låt. Vem vill inte ha det ?
Så varsågoda mina vänner, lyssna och njut!



Kate Nash - Foundations

Bilder


Ett litet provsmak på några bilder som jag tog idag.











I just love it

Onsdag

Idag stannade jag hemma från skolan pågrund av huvudvärk vilket jag har haft sen i lördags.. Jag vet att det låter klent att stanna hemma pågrund av det men jag skulle säga att klenheten beror helt på vilken nivå huvudvärken ligger på. I vilket fall som helst så känns det lite underligt eftersom jag nästan aldrig har ont i huvet. Men förhoppningsvis går det över snart.

Igår köpte jag en Nikon D60!! Så nu är det jag som är happy.
Var ute nyss och provfotade lite, vi trivs tillsammans jag och min D60.

Bye!


25 augusti = Adams dag!

Idag är det min kära vän Adams födelsedag! Hans alldeles egna vuxendag, grattis till dig!


Förövrigt har det här varit en ganska seg dag, 2 timmar och 45 minuter historia som sista lektion, behöver jag säga mer än att huvudet var på sprängningsgränsen när jag satte mig på bussen hem.. Men här ska det pluggas oj vad det ska pluggas!
Imorgon fortsätter kampen med projektarbetet, phu.. Bara att ta tag i eländet så blir det säkert bättre när vi väl kommit igång med företaget. Vi ska ju som sagt starta ett UF-företag (UF = ung företagsamhet) som vårat projektarbete. Just nu känns det riktigt tungt, pegarna rusar iväg men jag tror det kommer kännas bättre bara vi kommit igång lite mer.

Nu ska jag öppna min nötpåse och sen sätta mig och slappa framför tv:n. Puss på det!

Fotboll

Kom precis hem från Grönbo där småttingarna har spelat match, dvs Elias och Hampus, så idag fick jag ta fram min hällefors sida och heja loss på dom. Eftersom dom vann alla tre matcher med väldigt god marginal så anser jag att jag gjorde mitt jobb mycket bra! Bra jobbat killar! Snart ska jag upp till Norvalla och heja på Noras damer istället, det är dags för mig att ta tillbaka norasidan igen.

Bye!








Mina blivande fotbollsproffs (:

Lördag

Hemma efter en förmiddag på ica. Har varit riktigt glad hela dagen. Kan tänka mig att det soliga vädret kan spela in!

Jag och lisa ska åka in till maja och emil i örebro snart och tillbringa lördagskvällen där, mys!


Feelgoodday!

Filmtips

En av mina favoritfilmer är absolut Pearl Harbor. Jag älskar den!
Jag ser den som bäst med Lisa, vi gråter som två små barn. Så om du är sugen på en bra film en regning dag i höst så är pearl harbor ett kanonval!



Trailer Pearl Harbor

Torsdag

Ledig dag imorgon! Det gillar vi.
Vi jobbade hårt med UF idag och det är därför vi kan vara lediga imorgon. Jag har haft en riktigt skön första vecka i skolan kan jag lova, inget det klagas över. Så nu kan man säga att det är helg för min del den kommer se ut ungefär såhär:

Fredag - Gratta mormor och hälsa på några mostrar och kusiner! Jobb
Lördag - Jobb. Kanske örebro med Lisa.
Söndag - Ser ut att bli en otroligt lugn dag än så länge.

Dagens Artist

Jag tycker det passar bra att avsluta dagen med dagens artist.
Denna gång blir det Ingrid Michaelson som får softa till det hela med två sköna låtar.
Enjoy

(tyvär kunde jag inte hitta nån video med henne, bara filmer med dålig kvalitet från livekonserter så det får bli lite reklam för greys anatomy som råkar vara en grym serie)


Ingrid Michaelson - Overboard





Ingrid Michaelson - Keep Breathing

 


Som sagt, enjoy!



Onsdag

En dag närmare studenten, för att citera min kära vän Adam. 
 
Skolan är fortfarande ganska lugn det är verkligen alltid så här första veckorna, man får en bok, pratar lite om vad kursen går ut på och slutar 30 minuter tidigare än vad man egentligen skulle gjort. Inga fel.
Det kan iof innebära en del dötid innan bussen går men jag och Sofia vet hur man tar kol på den på bästa sätt... Städar mitt riktigt stökiga skåp, innehållande ca 10 block som jag inte använder längre och si så där 10 böcker som skulle varit inlämnade i slutet av förra terminen som jag av någon anledning inte lämnade in, jag tror mallorcaresan tog över min hjärna där ett tag. Hon är iallfall en riktigt trofast vän den där sofia, puss på dig!

Nu sitter jag här och klunkar vatten. Förstår ni hur extremt många olika smaksatta vatten den finns? Kommer i stort sett nya smaker hela tiden. Min favorit är helt klart bonaqua silver citron! Den är kanon.
Om du inte redan smakat den så kan jag skarp rekomendera det !

Nu ska jag fortsätta brainstorma UF-ideér inför morgondagen.


Bye

Springning

Jag bestämde mig för att det var dags för en springrunda, jag har återigen haft för många ursäkter till att inte springa.
På vägen upp till spåret var jag millimeter från att trampa på en orm(!) ormrädd som jag är skuttar jag rakt upp i luften och flyger i stort sett upp för backen! Men förutom den dramatiska händelsen så gick turen riktigt bra.

Ibland blir jag lite chockad över hur bra det går att springa ändå, jag har nästan alltid tyckt att det är bland det värsta som finns. Men nu tycker jag att det är bland det bästa som finns ( när jag väl tar mig ut ), slå på ipoden och bara rensa alla tankar. Underbart.
Jag vet att det är många som känner precis så som jag gjorde för nåt år sen men det handlar bara om att kunna anpassa farten så man inte tar ut sig totalt den första kilometern. Anpassa så kan du springa i stort sett hur långt som helst! Bara ett litet tips till er som känner att det är dags att dra på sig springskorna.





Musiktips

Första dagen i skolan är avklarad, måste säga att den var riktigt nice. Riktigt kul att träffa alla igen. Jag kommer kanske inte låta lika positiv om si så där några veckor men nu ska jag bara njuta av att jag gillar läget! :)

Jag tycker det är dags för ett litet musiktips


Chromeo - Momma's Boy

Uppskjutning av Harry Potter

Jag fick precis reda på att premiären av harry potter och halvblodsprinsen som egentligen skulle varit nu i november kommer flyttas till mitten av juli 2009!! Jag har verkligen gått och sett framemot  den och nu kommer det dröja ett halvår extra innan den visas! Hur ledsen blir man inte men än så länge har inte sidor på Internet ändrat premiärdatumet så jag hoppas verkligen att det här bara är ett falskt rykte. Håll tummarna att vi får se Harry Potter 21/11.


Trailer
Harry Potter och halvblodsprinsen

Bröllopsfest

Igår var det bröllopsfest för hela slanten, den blev riktigt lyckad! Det bjöds på allt från rullatorrace till line-dance!
Själv höll jag i stövelkastningen och där fanns det många olika varianter på hur ett stövelkast kunde se ut, allt från rakt upp på taket till rakt upp i ett träd. Men jag måste ändå säga att många var riktigt duktiga, en miniapplåd till dom :)
Senare mot kvällen var det dans och det kanske inte var nån skräll att vi shakade loss, ska det göras så ska det göras ordentligt!
En riktigt lyckad fest helt enkelt, grattis Maggan och Gunnar! :)




Nu ska jag ta tag i mitt rum, allt ska städas till och med garderoben, byrån och badrummet.

Bildmaraton

Det bjuds på lite bilder från gårkvällen!





Nu måste jag fixa iordning mig till bröllopsfesten.
see you!

Kalas!

Oj vilket kalas det var! En otroligt lyckad kväll enligt mig.

Den började hemma hos Sofia med trevliga människor, lekar och skratt. Sen tog vi oss upp till Norvalla där herrlaget hade sin förfest, därifrån åkte vi sedan med en beställt buss till Örebro, allsång på bussen funkar alltid!

Valet mellan Klaras och Satin var svårt men tillslut beslutades det om att det blev satin, ingen dåligt val skulle jag säga. Vi dansade i stort sett hela kvällen, vid halv tre tog bussen oss hem mot Nora igen.


Det var en kanonkväll, tack för den!

Bilder kommer snart.


Kalas nästa!

Nu bär det av till sofia där det vankas födelsedagsparty! :)

Ses med en fet uppdatering imorgon people! Bye

Godnatt

Godnatt gott folk!
Nu är det sängen som gäller. Imorgon är det som sagt sista dagen på ica för den här sommarn så det gäller att vara pigg så jag kan ta den med min bästa sida!

Så godnatt!

Bajsvarning

Jag sitter och kollar på tre stora brudar - en liten klänning på trean. Det handlar om tre tjocka tjejer som tävlar mot varandra genom att gå ner i vikt och lära sig äta bättre. Den som vinner får en klänning till sitt kommande bröllop. 
Under programmet måste deltagarna ta med sig bajs till programledaren för att hon ska inspektera det. När hon kollade på en av tjejernas bajs så sa hon helt plötsligt " Om du följer min diet så är det helt omöjligt att det här kan vara ditt bajs" lite lagom stränkt så där.  " Så vems är det!? "  Efter några sekunders tystnad så sa tjejen "det är min pojkväns"
haha det är bland det roligaste jag sett, tar med sin blivande mans bajs och låtsas att det är hennes. I tv och allting!

Kalas imorgon

Imorgon är det kalas som gäller, sofia ska firas!
Nu är ju bara frågan vad jag ska ha på mig, har testat lite nu men jag har ingen aning!! jeans, strumpbyxor, leggins, djungeln är för stor just nu men det är väl bara att fortsätta mixa och matcha så kommer jag säkert fram till nåt snart. För er som undrar så kommer vi börja vår kväll hos sofia och sedan ta oss in till örebro för att fortsätta firandet där och troligen få dansgolvet att gunga. Det blir fest på hög nivå. Bilder från kvällen utlovas på lördag!


Bye!

Tips

Nu ska ni få ett litet tips på en god grej om ni är sugna på något som är gott men ändå vill ha nåt lite nyttigare.
Blanda kesella vanilj och hallon, frysta som du tinat eller färska. Det är det ända som ska göras sen är det klart att äta, kanongott! 


Marty

Skolstartslista

Om 6 dagar börjar skolan igen och okej jag måste medge att det inte längre bara känns helt bra. Den obligatoriska ångesten börjar på något sätt sakta men säkert smyga sig över mig. Samtidigt som jag faktiskt tycker att det ska bli roligt. Åå jag vette tusan, jag har ju inte direkt något val. Det är bara att gå dit och se glad ut. Här kommer en liten positiv/negativ lista över skolstarten.

Positivt
Girlsen efterlängtade (!) måste säga att jag saknat dom grymt mycket den här sommaren.
Dp Dp är ändå dp, och även han är efterlängtad.
Klassen Klassen överhuvudtaget ska bli kul att träffa igen, ja må säga att vi är gryma, hp06.
Rutiner  Få tillbaka dom vanliga mat och sovrutinerna. 
Kläder Få klä sig hur man vill! På ica är det lisom svart och blått som gäller, inte så mycket att säga till om helt enkelt. 
Bussen  Jag älskar att sätta mig på bussen och lyssna på skön musik till och från skolan.
Busskort Slippa betala för att åka till Örebro!
Studentfester Vi är numera treor och ja treor har studenfester redan på hösten.


Negativt
Gå upp tidigt Sätta klockan på 06.35 och vakna till hey there delilah (jag är lat jag vet men jag orkar inte byta låt, dessutom vill jag inte förstöra en bra låt genom att få alla "vakna-trött-och-grinig"-.minnen genom den) 
Prov Plugga till prov är defenitvt ett stort minus i protokollet som skolan för med sig.
Sena dagar Komma hem sent är väl inte heller det roligaste men samtidigt så får vi som sagt lite rutiner genom det hela.
Uf-företag Tanken kändes roligt till en början men jag tappade gnistan för det ju mer tiden gick. Det kan bero på att jag inte har nån som helst aning om vad jag vill starta för företag.
Praktik Det spelar ingen roll hur mycket jag tycker om icapersonalen men det är inte alltid stormkul att komma och praktisera. Jag uppskattar skolan grymt mycket när man haft praktik två dagar i veckan i en termin.
Göra ingenting Jag kommer sakna att inte kunna ta en dag och bara göra ingenting!
Sommar Lets face it, sommaren är i stort sett slut när skolan börjar, iof kommer hösten och jag tycker den kan vara mysig också med sina mörka filmkvällar, ljus, halsdukar, mössor, vantar och mysiga koftor (den här kan höra till både positivt och negativt listan.

Ja okej jag måste ändå medge att det positiva vinner över det negativa. Jag ska fokusera på det det istället för det som känns negativt så kommer det här året bli great!
Jag tror hela livet blir lite lättare om man tänker såhär, alltså fokuserar på det bra istället för det dåliga, ni borde testa den nångång.


Nej nu blir det samma visa som igår, det är dags för mig att sova så jag kommer upp imorgon, ni förstår inte hur mycket jag hatar mig själv när jag vaknar på morgonen och vet att jag gick och la mig två timmar senare bara för jag fastnade vid tv:n eller datorn. Veta att jag pågrund av detta gick miste av TVÅ timmars sömn, nej jag ska tänka på sängen redan nu så kanske jag kan känna mig happy imorgon när jag vaknar.
Godnatt!

 

Musiktips

Två dagar kvar på ica för den här sommaren sen är det kalas, bröllopsfest och skola som väntar. Sen kommer jag iof vara på ica två dagar i veckan iallafall eftersom jag kommer göra min praktik där och dessutom jobbar jag varannan helg, så dom kommer inte hinna sakna mig mycket inte.

Jag tänkte ta dagen i ära att rekomendera en artist. Dagens artist får blev Missy Higgins, jag vet inte om det är många som har hört talas om henne. Jag hade i varje fall inte gjort det förens nu i våras. Men jag gillar henne skarpt, tycker hon är skön, värd att kolla in. Hon har gjort många bra låtar däribland Sound Of White, Where I Stood, Special Two och många fler. Lyssna och se vilken som blir din favorit.



Missy Higgins - Special Two





Missy Higgins - Stuff and Nonsense
Jag är för tillfället helt in love i den här låten

Dragningskraft

Jaha på nått sätt lyckades jag ändå fastna här. Jag tog mig från den stationära datorn men lyckades hamna framför den bärbara istället men det är ju lika illa det, det gör mig lika fast och ännu tröttare imorgonbitti men men det får jag ta då. Jag och mamma sitter och kollar på american idol, eller mamma kollar och jag halvkollar lite samtidigt som jag surfar runt. 

Idag hittade jag äntligen en skinnjacka som jag gillar.  Jag har varit osäker om jag velat ha en skinnjacka eller inte väldigt länge nu, men jag kom tillslut fram till att jag ville ha en iallafall. Skinnjackan har nästan blivit ett basplagg, den funkar verkligen till allt. Man kan ha den till leggins, jeans, klänning, ja i stort sett allt funkar till en svart skinnjacka. När jag väl bestämt mig för att köpa en så var bara problemet att hitta den men idag när jag och mamma var nere på stan (kan ni tänka ner, lilla staden Nora) så hittade jag en skinnjacka som jag gillade grymt mycket. Den är från märket Only, kommer bli kanon nu i höst och vinter. 

Nej men snälla nån, nu får jag ta mig i kragen och ta mig ner till sängen, ica väntar ju imorgon.

Godnatt!

Ny design

Nu sitter jag och försöker designa om min blogg, kände att det var dags. Men eftersom det finns så grymt mycket man kan ändra på hit och dit så ser det inte ut som att jag lyckas bli klar idag men frukta inte, jag kommer fortsätta kämpa tills det är klart. Ge mig lite tid bara.  
Nu ska jag ta en paus från allt det här annars kommer jag fastna framför datorn och eftersom jag börjar åtta imorgon så är det nog bäst att jag tar mig nåt att äta nu och sen börjar tänka på sängen. Men först ska jag busa lite med Åke :)

Åke i full fart och med tungan hängandes utanför

Over and out
Marty

Sweet Dreams

Nu har jag precis kollat på sex and the city på 3:an. Jag har aldrig varit nåt fan av det förut, hade knappt sett ett helt avsnitt men efter jag sett filmen så har jag blivit sugen att kolla på serien. Jag måste säga att det är riktigt bra. Jag kanske får ta och önska mig boxen i julklapp, då har man något att göra när det blir slaks och dant ute.

Nu är det dags för mig att sova. Jag har en hel ledig dag imorgon att se framemot, får se om det bär av till Örebro eller inte.


Godnatt!

Måndag

Det känns verkligen som att hösten börjar smyga sig på oss nu. Eller jag vet inte om jag kan säga att den smög sig på det känns mer som att den kom med stormsteg. Men jag håller fortfarande tummarna för att vi ska få några varma, härliga sommardagar till att njuta av men just nu tycker jag att man börjar få mer och mer höstkänsla över det hela.

Jag lägger in en mysig låt, den passar bra när man sitter hemma i soffan under en filt och har tänt upp med lite ljus. Helt enkelt lite höstkänsla över det hela.




Nerina Pallot - Mr King

Blickar framåt

Nu sitter jag här. Nora vann med 6-1 och jag är mätt från allt kräftätande.
Klockan är elva och det är söndag, alltså är det en ny vecka att blicka framemot jag vet ungefär hur min ser ut.

Måndag: Jobba på ica 13.00- 19.45
Tisdag: Örebro
Onsdag: Jobb 8.00 - 13.30
Torsdag: Jobb 8.00 - 13.30
Fredag: Jobb 7.30 - 13.30. Fest hos Sofia och krogen.
Lördag: Bröllopsfest
Söndag: I stort sett ledig!

Så om ni vill nåt så vet ni vart ni ska leta!


Marty


Söndag

Regn och rusk. Grått och trist. Det är ungefär hur Nora ser ut just nu men det är bara att hålla humöret uppe med härlig musik. I Dag ska jag iväg till norvalla och kolla när Noras damer kickar some ass och sen ska jag och lisa frossa loss i kräftor, vi har köpt en förpackning med 50 kräftor så vi har så det räcker iallafall!

Måste även tillägna några rader till min kära Sofia som blir vuxen idag!! På fredag ska hon firas så det skriker om det :)
Grattis!!




Ha en bra dag!
Marty

Foto

jag har insett att min passion här i livet är foto, jag älskar det. Jag har alltid tyckt att det är roligt att ta kort och pyssla lite med dom i photoshop eller liknande men nu inser jag att det är det som är min grej, jag kan inte spela fotboll eller hockey eller nånting sånt som andra brinner för men fota är nånting som jag faktiskt tycker är riktigt roligt och kan göra. Allt kan fångas i en bild, glädje, sorg, förtvivlan, hopp. En bild säger mer än tusen ord. 
Så nu är jag inne på att köpa en systemkamera men det finns en hel djungel där ute och jag har absolut ingen aning om vilken jag ska välja. Jag har kommit fram till att det antingen får bli en canon eller nikon nu är ju bara frågan vilken av alla dessa modeller som canon och nikon erbjuder jag ska välja. Jag får helt enkelt kolla vidare och hoppas att jag kan hitta något lämpligt snart.




Lördag

Ica har tagit upp största delen av mitt liv den senaste tiden, därav de allt för få inläggen.

Nu är det sista veckan innan skolan börjar igen. Jag som brukar ha lite små ångest såhär innan skolstarten känner faktiskt ingenting nu. Jag tycker inte det ska bli så jobbigt att komma tillbaka, sista året, finns ju bara saker att se framemot. Nej det här året ska jag bara ta in allt så gott det bara går och fira det tusen gånger om nästa sommar, för då är det jag som har tagit studenten!

Bye!