The cloud that keeps on changing till the end of time.

Nina Kinert - Throught Your Eyes

 

Förra veckan hittade jag en riktigt skön låt som jag letat efter ett tag, eller letat och letat men det var en sån låt som jag hört flera gånger och undrat vilka det är som gör den. Hur som helst, jag hittade den genom spotify men dum som jag var la jag den inte i någon spelningslista eftersom jag för tillfället tänkte att jag absolut inte skulle glömma det lätta bandnamnet, men guess what.. Jag glömde det lätta gruppnamnet. Så ni får nöja er med Nina sålänge.
Jakten efter det försvunna bandet fortsätter..


There's a possibility





Galen och för söt

Idag skjutsade vi hem min kusin och moster som varit här över helgen. På kaffepausen hemma hos dom blev vi attackerade av denna krabat. Troligen den busigaste katten i världen, han käkade i stort sett upp en del av min hand.. eller ja han försökte iallafall..


Julbord och tokigheter

Igår var det en heldag med jobbgänget som gällde. Först ett 6-timmarsarbetspass och tre och en halvtimme senare iväg på förfest för att senare dra vidare mot statshotellet och julbord. Det var en riktigt mysig kväll nästa blir den 17-de då det är kvällsfika med julklappsutdelning för dom som gjort tokigheter under året. Jag var med på den listan förra året och jag skulle inte bli fövånad om jag är med i år igen..

Idag är det första advent och julen har officielt startat!

 

 


So what we're still two rockstars

Ojoj här rockas det kan jag lova. Vi kör med gitarrerna i knävecken och sjunger i falsett, det är guitarhero för hela slanten här hemma.. Det kan bara betyda en sak, Elias är på besök över helgen och jag gillar läget!


Feber och 80-tal

Så nej jag undkom inte biverkningarna efter vaccinet, feber, frossa och huvudvärk har varit min dag. Så den spenderades helt enkelt bäst i soffan med några gamla svenska filmer från det glada 80-talet. Där hittade jag även en hel del inspiration rent modemässigt.

Done and done




Vaccinet mot svininfluensan är taget. Äntligen. Jag var tvungen att byta stad men det var det värt! Än så länge har det inte kommit fram några biverkningar, så hoppas det fortsätter så.
Ikväll blir det avskedsmys för bästa Emelie som väljer att lämna stan över vintern och bosätta sig i Sälen istället.


Sofia, fika och Iphone


Sådär, nyss hemkommen från fika och lunch med bästa Soff. Det var mysigt som vanligt. Hon har nyss införskaffat sig en iphone och jag som varit lite sugen på en ett tag, är efter att ha pillat lite på hennes ännu mer sugen. Men jag har trots allt nyss köpt en ny mobil så jag håller mig till den ett tag till iallafall.
Får väl gosa lite med Sofias dom gånger tillfälle ges sålänge.

 


Soft med Soff

Nu bär det av till stan för lite lunch med Sofia, perfekt väder för att sitta och bara prata strunt på ett mysigt café.

Finns det hjärterum...



Åke är inte blyg vad det gäller att ta för sig.. Jag börjar anta att han lever efter mottot "finns det hjärterum så finns det stjärterum" Jag tror även att han börjar förstå att vi inte delar det mottot i alla lägen.. Hur som helst så tänkte jag förflytta mig till soffan med en kopp te, jag antar att en annan stjärt även den kommer förflytta sig till soffan.
Ikväll bär det dessutom av för te på annan trakt, mys.


The day after New moon

Lisa på max inatt efter bion


En liten (ack så liten) recension om new moon känns behövligt.
Jag tycker att den var bra men inte lika bra som den första, den blev jag riktigt tagen av fast det kan jag inte säga att jag blev av den här iallafall inte rakt igenom. Men jag tycker absolut att den är värd att gå och se, vissa scener var lovely och ja en och annan tår tittade fram!



New moon



Ikväll ska jag och Liset in och kolla på New moon. Som jag längtat. Jag blev jätteförvånad när jag kollade på twilight och insåg att jag verkligen gillade den. Annars brukar inte filmer om varulvar, vampyrer och allt vad det kan vara falla mig i smaken. Men jag antar att det var kärleksberättelsen som fångade mig.

Nu, tacos!

I forget the movie song

When you gonna realize, it was 
just that the time was wrong?


Konvertering av RAW

För 11 månader sedan gick jag ut och fotograferade, jag hade bestämt mig för att fota i RAW-format. Det jag inte räknat med var att jag inte på något sätt skulle kunna öppna fotona på datorn när jag kom hem. Nu har jag upptäckt att jag genom PhotoScape kan konvertera RAW till JPEG. Jag har byggt upp förväntingar för dom här bilderna under dom här 11 månaderna så det ska bli kul att äntligen kunna kolla på dom.
Hur som helst, nu ska jag ta mig ut på en powerwalk. Bilder kommer senare.


PhotoScape



Jag har precis laddad ner PhotoScape till min dator. Det är ett fororedigeringsprogram som är helt gratis. Det har många roliga funktioner, jag skulle dock ha svårt att bara klara mig med det. Grundredigeringen kommer förbli i photoshop men jag gillar som sagt PhotoScapes olika effekter till bilderna, det är dessutom väldigt lätt att lära sig programet. Så om ni inte redan klickat hem det, så skulle jag rekomendera att göra det. Tummen upp!

Inte direkt vaccinerad

Man kunde iallafall tro att 1,5 timmars köande i ösregn med frusna tår skulle resultera i en spruta, men nej. Vår kö hade inte ens börjat släppas in innan dom meddelar att vaccinet är slut.. Suck! Jag som hoppats att jag skulle få ta det nu. Well well pågrund av tidsbrist får det vänta tills nästa vecka helt enkelt.




Vaccineringsdag




Dagen är kommen. Ja det vill säga den dagen då jag ska ta vaccinet mot svininfluensa. Vissa får inga biverkningar alls men jag känner på mig att jag kommer vara en av dom som blir och må illa och får feber, hur som helst det kommer en uppdateringen om den saken senare ikväll. Nu ska jag ner till jobbet och kolla in nya schemat och förhoppningsvis sno åt mig några tider över jul.

No hell below us. Above us only sky


För några månader sen köpte jag det här armbandet från Heylis blogg. Hon gör armbanden själv och så får man själv välja text så trycker hon upp det. Som ni ser ovan valde jag "imagine" detta för att den enligt mig är en av  världens bästa låt.

 

 

John Lennon - Imagine


First train home

Imogen Heap - First Train Home

Nu är jag sådär galet trött. Jag borde redan ligga i sängen men nej, här sitter jag och flyger runt till olika sidor på nätet. För tillfäller söker jag objektiv men eftersom jag spenderat nästan varje öre från mitt "varsågod-att-göra-nånting-roligt-konto" den här månaden på extern hårdisk, skrivbord, linser och några kläsdesplagg, så  kanske objektivet får hamna längst upp på önskelistan i år.
Hur som helst, sooooova var det innan jag slår huvet i tangentbordet!

Natt

A clip to make you feel better


Min inspiration till fotografering och nånting annat för den delen är bortblåst. Jag försökte, misslyckades och gav upp.. Jäkla vintermörker.
Jag längtar till jul, då blir jag alltid på riktigt bra humör. Det börjar redan 1:a december. Advent, julkalender, julbak, julhandling och must. Jag är barnsligt kär i julen och det är något som jag hoppas att jag alltid kommer vara.

Hur som helst så slängde jag med min favotitreklam från tv. Jag och lisa dör litegrann till ekorren.


Slutet på beslutsångest

Hetaste samtalsämnet just nu, svininfluensan.
"Ta vaccin eller inte?" Känns som en väldigt aktuell fråga som jag hoppas att alla har ställt sig och förhoppningsvis dessutom kommit fram till ett beslut.

Jag själv har varit otroligt kluven. I somras när hysterin om att svininfluensan var påväg och beslutet kom att alla skulle få möjlighet till vaccin så sa jag blixtsnabbt ja och var stensäker på att jag skulle ta det.
När sedan hösten svepte in så kändes det som att svininfluensan var aningen överreklamerad och jag började oroa mig mer för de långsiktiga biverkningarna av sprutan än själva sjukdomen. Eftersom vaccinet inte hunnits testas ordentligt så kan ingen säga vilken påverkan sprutan kommer ha om 5, 10, 20 år. Och eftersom att många läkare har olika åsikter angående vaccinet så blir man lite fundersam.
Men sen befinner vi oss i nuet då väldigt många runt omkring i vår lilla stad, ligger hemma och mår riktigt dåligt i influensa-liknande symptom. Jag vet inte om det är svininfluensa, men jag vet att när det kommer så pass nära mig så är jag beredd att ta sprutan. Det obehagliga med svininfluensan är att man inte har en aning om vem som kommer drabbas riktigt hårt.
Jag skulle ångra mig bittert om det visar sig att jag är en av dom som blir riktigt dålig eller om nån av mina närmaste visar sig vara en av dom och jag inte gjort det jag kunde för att hålla sjukdomen borta från dom.

Så jag har bestämt mig, på tisdag går jag till vårdcentralen och får ont i armen.

Live to win

I farsdagpresent fick pappa en bok av mig och min bror. Andreas Carlssons "live to win - låtarna som skrev mitt liv". Det är en av dom böcker som faktiskt både jag och pappa vill läsa. Och jag tog tag i den först, så nu såhär några kapitel senare måste jag säga att jag gillar den. Jag gillar framför allt hans sätt att se på livet som att det inte finns omöjligheter, att det alltid finns vägar förbi hindrena. Det ska bli spännande att läsa resten av boken och se vilka fler världsstjärnor han jobbat med.

Nu sitter jag redo för debatt, 20.30 på 2:an

I like it in the city when two worlds collide

Adele - Hometown Glory


Jag slänger in en fin låt så här mot natten. Jag har jobbat hela dagen och känner att sängen känns mycket lämpligt just nu. Helgen är dock jobbfri, sing hallelujah. Så jag har en hel del tid att ta kol på dom kommande dagarna, fast jag tror i och för sig inte att det kommer bli några större problem. Kanske till och med får tid över att framkalla lite nya foton till mina väggar, de fotona som kändes så bra för ett år sen känns inte längre så lockande..

Hur som haver har jag hört att det vankas fika med en nybliven Stockholmare, det är efterlängtat!



Fine line

Det snöar ute.. Är det nu man ska sluta fylla på albumet "hösen 09" på facebook och istället göra ett nytt vid namn "vintern 09"? Det där är en alldeles för fin linje.
Enligt mig är det höst iallafall några veckor till.


A trip down memory lane

Nu har jag till och från under några dagar flyttat över bilder till den externa hårddisken och har hittat många bilder jag glömt, som tar fram gamla minnen och framförallt känslor, saknaden av bortsprungna personer och glädjen av att andra finns kvar.

På tal om glädje, ikväll styr jag och Sofia oss mot Vivalla och dricker kaffe med bästa Dennis och Oskar. Som jag längtat.